En dejlig gryderet til de kolde måneder som egner sig som gæstemad.
Gryderet med fasan & kastanje dumplings
4 personer
3 timer
Ingredienser
- 2 fasaner
- 3 spsk hvedemel
- 3 små rødløg
- 2 små gulerødder
- 1 bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk usaltet smør
- 200 g flæsk
- 6 friske laurbærblade
- 300 ml madeira
Kastanje dumplings:
- 50 g hvedemel
- 50 g kastanjemel
- 50 g oksetalg
- 1 knivspids bagepulver
- 25 g kastanjer, forkogt
Fremgangsmåde
- Skær benene af fasanerne og hak i halve ved knæet.
- Skær brysterne og vinger af i ét stykke, og halver. Du har nu 16 fasaner stykker i alt.
- Læg resten af fasanerne til side.
- I en skål, bland mel med et lidt havsalt og sort peber, og vend fasan stykker til i melet. Sørg for at stykkerne er godt dækket af melet.
- Skræl og hak løg og gulerødder, hak selleri, (gem skrællerne til fond). Skræl og halvere hvidløg.
- For at lave din fond, hakker du resten af fasanerne i halve, og lægger dem i en gryde med en tredjedel af grøntsagerne, hvidløg og alle skrællerne.
- Tilsæt vand for at dække, og bring det i kog. Lad det simre i 1 time, Fjern skum undervejs.
- Sigt fonden, kassere grøntsager og skræller, og sæt til side.
- Smelt smørret i en stor sauterpande over medium varme. Skær bacon i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med fasan stykkerne.
- Brun langsomt på alle sider, tilføje mere smør efter behov.
- Tilsæt de øvrige grøntsager, hvidløg og laurbærblade, og kog indtil de er bløde og duftende.
- Hæld madeira over og tilsæt fond så det dækker kødet. Lad det simre i 45 minutter, tilføj mere fond hvis væsken reducerer.
- Forvarm ovnen til 180 C.
kastanje dumplings:
- For at lave kastanje dumplings, blandes ingredienserne i en skål.
- Smuldre kastanjer i.
- Bland med fingerspidserne indtil blandingen ligner brødkrummer, tilsæt derefter en knivspids salt og peber, og lige nok koldt vand til at binde det hele.
- Støv dine hænder med mel og rulle dem til omkring 25 mellemstore kugler.
- Hæld gryderetten i en ovnfast gryde.
- Dump dine dumplings i gryderetten, sørg for de er dækket af væske.
- Dækkes med et og bages i 30 minutter, eller indtil dumplings er blevet luftige.
- Serveres med braiseret rødkål.