Denne dejlige forårsgryde er pakket med sæsonbetonede økologiske grønsager og bønner – Gulerødder, courgetter, Cannellini og Hestebønner. For at gøre det endnu mere lækkert, er retten toppede med bagt fennikel og stænk af basilikum-pesto.
Grøntsagsgryde med pesto & bagt fennikel
4 personer
1 time samt 20 minutter
Ingredienser
Suppen:
- 2 løg, hakket groft
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg, hakket fint
- 2 gulerødder, skåret i små terninger
- 2 courgetter, skåret i mellemstore terninger
- 5 blomme tomater, hakket groft
- 1 liter grøntsagsboullion
- 1/2 tsk oregano
- 1 spsk frisk timian
- 1 glas cannellini bønner
- 3 håndfulde Hestebønner – friske eller frosne
- 3 håndfulde spinat
- saften af 1/2 citron
- 3 spsk næringsgær
- 1 tsk havsalt
Bagt fennikel:
- 1 fennikel, skåret i kvarte
- 1 spsk olivenolie
- knsp. havsalt
Fremgangsmåde
- I en stor gryde tilsættes olivenolie og løg, som ristes på mellemvarme i 7-8 minutter, indtil det er brunet.
- Tilsæt hvidløg, gulerødder og salt. Omrør for at kombinere og steg i 2-3 minutter.
- Tilsæt courgetter og steg i endnu et par minutter.
- Tilføj nu tomater, og lad dem sætte sig lidt, cirka et par minutter.
- Dernæst tilføjes grøntsagsboullion, oregano og timian.
- Lad retten simre i 10 minutter tildækket.
- Tilsæt bønnerne og lade retten simre i yderligere 10 minutter.
- Til sidst tilsættes spinat, citronsaft og næringsgær – omrør for at kombinere.
- Krydr godt.
Bagt fennikel:
- Forvarm ovnen til 180c
- Læg de kvarte fennikel stykker på en bageplade og kom lidt olivenolie over og drys med salt.
- Bag dem i 30-40 minutter indtil de er fint stegte.
Servering:
- Servere retten i skåle, toppet med bagt fennikel, med stænk af pesto over.