Couscous stammer oprindeligt fra det Nordafrikanske køkken i Algeriet, Marokko, Tunesien, Mauretanien, Libyen, Egypten og Sicilien. Her er der brugt en masse skønne grøntsager og krydderier som giver retten en fantastisk smag og aroma.
Grøntsags Couscous
4 personer
60 minutter
Ingredienser
- 3 fed hvidløg, knust
- 2 små majroer, skrællet og i tern
- 1 løg, i både
- 1 stor gulerod, skrællet og skåret i 4 cm
- 1/2 fennikel, skær bund og top af og skær herefter i skiver
- 1/3 kop gyldne rosiner
- 1 spsk skrællet, hakket, frisk ingefær
- 1 spsk himalayan salt
- 2 tsk stødt spidskommen, paprika og kokossukker
- 1 1/2 tsk frisk gurkemeje
- 1/8 tsk stødt nelliker
- 1 kanelstang, knækket i 2 dele
- 2 kopper vand
- 500 g butternut squash, skrællet, fri for kerner og i tern
- 1 courgette, skåret i 4 cm skiver
- 1 glas ( 330 g ) kikærter, skylles og drænes
- 4 små bundter frisk bladetpersille, bundet sammen med køkkensnor
- 1 dåse flåde tomater
couscous:
- 2 kopper koldt vand
- 1 spsk kokosolie
- 1 tsk himalayan salt
- 1 1/2 kopper couscous
- 1/2 kop mandler i skiver, ristet
- Harissa sauce
Fremgangsmåde
- Tag en stor gryde med låg: Tilsæt hvidløg, majroer, løg, gulerod, fennikel, rosiner, ingefær, salt, spidskommen, paprika, kokossukker, gurkemeje, nelliker og kanel i
- Tilsæt 2 kopper vand og kog over høj varme; dæk, reducere varmen og lad det simre, indtil grøntsagerne er lidt bløde, ca. 10 minutter.
- Tilsæt butternut squash, courgette, kikærter og persillie bundter
- Tilsæt herefter de flåde tomater
- Kom låg på gryden i cirka 15 minutter, indtil du får en dejlig tyk og duftende grøntsags stew, test eventuelt med en gaffel om grøntsagerne er møre.
- Fjern kanelstænger.
Couscous:
- Bring vand i kog med smør og salt i en lille gryde.
- Kom couscousen i, fjern gryden fra varmen og dæk til, indtil vandet er absorberet, og couscousen er klumpet i ca. 5 minutter.
- Kom den over i en skål og bryd den op med en gaffel.
Servering:
- Anret couscousen i 4 skåle, og servere grønsagerne samt saucen over med et drys af de ristede mandler og Harissa sauce.