Grønkål gemmer på meget beta-caroten som er forstadiet til A-vitamin, som bl.a. er godt for øjnene, og K-vitamin samt B- og C-vitaminer. Grønkål er også rig på kalk, fosfor, mangan og er en af de bedste kilder til magnesium, som mange er i underskud med.
Grønkålssalat med æbler & granatæble
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 pose grønkål
- 3 æbler evt. Cox Orange
- 1 granatæble
- 1 rødløg
Dressing:
- 1 spsk grov sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk lys vineddike el hvid balsamico
- 40 g valnøddekerne
Fremgangsmåde
- Snit grønkålen fint.
- Skær æblet i tynde både
- Hak rødløget fint
- Fjern kerne fra granatæblet og
- Rør dressingen sammen, smag den godt til og bland den omhyggeligt med salaten.
Smager glimrende til en god bøf.