Grise-boller er et hit blandt børnene og de smager dejligt.
Grise-boller (Glutenfri)
10 stk.
60 minutter samt 1-2 timer hævetid
Ingredienser
- 20 g gær
- 1 1/2 tsk honning
- 5 dl lunket vand
- 1 tsk havsalt
- 15 g husk
- 2 1/2 spsk olie
- 140 g majsmel
- 240 g fuldkornsrismel
- frø til øjne (f.eks chia eller birkes)
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i vandet og tilsæt honningen. Lad det trække i 5 minutter.
- Rør salt og olie i.
- Tilsæt HUSK og pisk det en smule. Lad blandingen stå et par minutter.
- Tilsæt majsmelet og halvdelen af rismelet og rør det godt i en røremaskine.
- Tilsæt rismelet lidt ad gangen til dejen bliver fast.
- Drys mel på bordet og ælt dejen herpå. Tril dejen til en stang og del den i 10 stykker, form bollerne, form ørerne ved at hive i dejen og drej rundt.
- Form snuden ved at hive dejen lidt ud med fingrene mens du trykker den flad med tommelfingrene.
- Pynt med frø som øjne og næsebor.
- Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve under et hviskestykke i 1-2 timer. Pensl dem med æg, mælk eller vand.
- Bag bollerne ved 200 g eller 180 g ved varmluft i ca. 35 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.