Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Grillet laks og avocado salsa
4 personer
50 minutter
Ingredienser
Grillet laks:
- 800 g vildlaks, skåret i 4 stykker
- 1 spsk neutral kokosolie
- 1 spsk salt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løg pulver
- 1 tsk sort peber
Avocado salsa:
- 2 avocados, i tern
- 1 glas majs ( dåser indeholder store mængder aluminium )
- 2 store tomater, i tern
- 1 rødløg, hakket fint
- 1 spsk hakket hvidløg ( ca 2 fed )
- 2 lime, saften
- 2 spsk olivenolie
- ¼ kop finhakket koriander
- 2 tsk havsalt
- 2 tsk cayenne (hvis ønsket)
Fremgangsmåde
Grillet laks:
- I en lille skål blandes krydderierne sammen – salt, koriander, løg, paprika, hvidløg og sort peber.
- Tjek laksfilet for ben, gnid herefter krydderierblandingen på hver laksfilet.
- Anbring i køleskabet og lad marinere i 30 minutter.
- Forevarm grillen til medium høj varme.
- Grill laks ( 2,5 cm tyk ca 3-5 minutter på hver side).
Avocado salsa:
- Bland tomat, løg, majs, limejuice, hvidløg, olivenolie og salt i en skål.
- Rør avocado og koriander i, tilsæt cayenne om ønsket.
- Sæt på køl indtil laksen er klar til servering.
- Servere din salsa oven på laksen sammen lidt brune ris eller en grøn salat