Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.
Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.
Grillet laks med friske urter og quinoa
4 personer
35 minutter
Ingredienser
- 4 laksefileter ( vildlaks )
- 160 g quinoa
- 2 citroner
- 2 courgetter
- 1 fennikel
- 1 bundt blandede urter, såsom dild, persille, basilikum
- 4 spsk yoghurt naturel
- ekstra jomfru oliven olie
Fremgangsmåde
- Tilbered quinoa ifølge instruktioner på pakken, og pres saften af en halv citron over. Krydr med en god knivspids havsalt og sort peber. Sæt til side.
- Forvarm en grillpande på høj varme.
- Skær courgetter på langs i tynde strimler.
- Grill courgetter strimlerne i 2 minutter på hver side og lægge på en tallerken.
- Skær fennikel i tynde skiver ved hjælp af et mandolinjern, kom i en skål og pres saften over fra en halv citron.
- Pluk og hak urter, og bland det med quinoaen.
- Lav en dressing ved at presse den resterende citronsaft i en lille skål, tilsæt derefter yoghurt og 2 spsk olie. Krydr med salt og peber.
- Krydr og gnid lidt olie over laksefileterne, derefter grill dem på den varme grillpande i 3 til 4 minutter på hver side, eller indtil fisken er stegt igennem. Pas på den ikke bliver tør!
Servering: Anret quinoa på en tallerken og arrangere de grillede courgetter og citron fennikel på toppen, sammen med flager af laks. Kom yoghurt dressing over, drys de resterende urter over og server.