Grillet kylling med lun græskarsalat

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Grillet kylling med lun græskarsalat

  4 personer

  60 minutter

Ingredienser

  • 2 hokkaidogræskar
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt
  • 200 g græskarkerner
  • 2-3 tsk. salt
  • 6 spsk. citronsaft
  • 200 g rucola
  • 4 kyllingebryster, gerne med skind
  • lidt olie til stegning
  • salt

Fremgangsmåde

  1. vask græskarret. skær det over, og skrab kernerne ud med en ske (gem kernerne).
  2. Skær græskarret i grove stykker, og vend dem med lidt olie og salt. Bag det ved 200° i 25-30 minutter, eller til græskarret er mørt.
  3. Rist græskarkernerne på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Kom salt og citronsaft på, og lad citronsaften dampe væk. Lad græskarkernerne køle af. Vend græskar med rucola og sprøde græskarkerner lige inden servering.
  4. Gril kyllingen imens på grillen eller en grill pande, til den er gennemstegt. Krydr med salt.