Faktisk er de sunde og indeholder en række gode næringsstoffer, herunder betacaroten og C-vitamin.
Blandt andet dækker 300 g græskar cirka halvdelen af dit daglige behov for det vigtige vitamin folat – Folat er vigtigt for alle, da vitaminet er vigtigt, når kroppens celler deler sig.
Når du spiser græskar får du desuden A-, B- og C-vitaminer og en god del kalium, der virker positivt på din væskebalance og kan nedsætte blodtrykket.
Græskartærte
4 personer
50 minutter
Ingredienser
Tærtebund:
- 100 g (1¾ dl) sigtet speltmel / hvedemel
- 75 g (1½ dl) fuldkornsspeltmel / grahamsmel
- 1 tsk timian
- ¾ dl (75 g) smør
- ½ tsk salt
- ½ dl vand
Fyld:
- 500 g hokkaido-græskar (eller gulerod)
- 200 g tofu
- Friskkværnet peber
- 3/4 tsk salt
- Evt. 1 dl tykmælk
- Persille til pynt
Fremgangsmåde
Tærtebund:
- Alle ingredienser samles til en tærtedej, der stilles i køleskab
i mindst 30 minutter (kan udelades). - Mel drysses på et bord, og dejen rulles ud i en halv cm’s tykkelse, så
den passer til et tærtefad (tærtefadet skal være ca. 25 cm i diameter). - Smør tærtefadet med fedtstof og læg dejen i.
- Tærtebunden forebages ved 200° midt i ovnen i 10-20 minutter,
til den er gyldenbrun.
Fyld:
- Græskaret skylles, skæres i store stykker og stenene fjernes med en ske.
Kog i 20 minutter og hæld overskydende vand fra (bruges gulerod i stedet
koges gulerødderne hele i ca. 25 minutter). - Græskar/gulerod, tofu, peber, salt og evt. tykmælk blendes sammen
og kommes på tærtebunden. - Bag 10-15 minutter ved 200° midt i ovnen, og drys med frisk -hakket
persille
Server tærten alene eller med en salat.