Græskar er fyldt med antioxidanter, såsom vitaminerne A, C, E, beta-caroten og zea-xanthin, som kan hjælpe med at forhindre aldersrelateret makulær sygdom. Græskar er også en rig kilde til B-vitaminer som folater, niacin, thiamin og pantothensyre og mineraler som calcium, kalium og fosfor.
Græskarmuffins med frosting af Peanut butter (vegansk og glutenfri)
8 stk.
15 min. tilberedningstid & 20 min. bagetid
Ingredienser
- 425 g dampet græskar
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. revet muskatnød
- 1/2 tsk. nelliker, stødt
- 3 spsk. kokossukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 knsp. havsalt
- 1 spsk. kokos yoghurt
- 4 spsk. ahornsirup
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. vaniljeessens
- 200 g fint havregryn
- 3 spsk. solsikkefrø
- 3 spsk. hørfrø, knust
- 3 spsk. sesamfrø
Frosting:
- 2 tsk. kokos yoghurt
- 2 tsk. Peanut butter
- 1 tsk. ahornsirup
- 1/2 tsk. vaniljeessens
- Knsp. havsalt
Fremgangsmåde
- Skræl og hak græskaret i små terninger.
- Damp dem i ca. 10 minutter eller indtil de er bløde.
- Tilsæt de afkølede græskar til en fødevareprocessor og blitz indtil du får en meget glat og cremet dej.
- Tilsæt herefter alle de resterende ingredienser bortset fra havregryn og frø og blitz igen for at kombinere det grundigt.
- Overfør dejen til en stor skål, og rør havregryn og frø i. Rør grundigt for at kombinere.
- Tilsæt 8 papir muffins forme til din muffins bageplade, og fordel dejen i de 8 forme.
- Forvarm ovnen til 180 g og bag dem i cirka 20 minutter, indtil de er let gyldne på toppen.
- Lad dem derefter køle helt af inden du kommer din frostings over.
Frosting:
- Tilsæt alle ingredienser i en lille skål og bland for at kombinere.
- Når muffins er afkølet, kommer du frostings ovenpå.