Hjemmelavet pizza er både nemt og super hyggeligt og kan du få børnene med så er det virkelig en succes.
Pizza (Glutenfri)
4 stk.
45 minutter & 2 timer hævetid
Ingredienser
Pizzadej 4 stk:
- 5 dl tempereret vand
- 10 g gær
- 2 spsk Husk (loppefrøskaller)
- 2 tsk uraffineret salt
- 100 g boghvedemel
- 100 g majsstivelse
- 200 g groft rismel
- ½-1 dl ekstra jomfruolivenolie
Fyld:
- En god, krydret tomatsauce
- Revet ost
- Champignon
- Revet gulerod
- Squash i tynde skiver
- Tomater i tynde skiver
- Rødløg i tynde skiver
- Frisk oregano
Fremgangsmåde:
Pizzadej 4 stk:
- Anvend røremaskine eller food processor.
- Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min.
- Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast.
- Lad dejen hæve i et par timer.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker.
- Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder.
- Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza.
- Forbag bunden i et par minutter.
Fyld:
- Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen.
- Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg.
- Drys med revet ost. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på.
- Du kan variere fyldet.
- Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 7 min., så den er sprød og gylden.
- Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering.
- Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.