Gazpacho er en dejlig kold suppe der oprindeligt stammer fra Andalusien, og er springfyldt med en masse vitaminer og mineraler
Gazpacho
2 personer
30 minutter
Ingredienser
- 6 store tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 agurk
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk sherryeddike
- salt og peber
- evt. tabasco
Fremgangsmåde
- Sæt fire serveringsskåle i fryseren.
- Skyl tomater, peberfrugter og agurk.
- Skær tomaterne i kvarte.
- Rens peberfrugten, fjern stilk og kerner og skær den i strimler.
- Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær en fjerdedel af den i terninger.
- Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte.
- Skær et kvart løg i terninger og vend det med agurk, 2 spsk plukket persille og gem det til pynt.
- Blend resten af grøntsagerne og tilsæt olivenolie, sherryeddike og smag til med persille, salt og peber og evt. lidt tabasco.
- Anret gazpachoen i de kolde skåle og pynt med agurkedrysset.