Det er i Bruuns Galleri i Aarhus, at der er blevet åbnet Danmarks første økologiske yoghurt-isbar Frost og Fnug. Isbaren tilbyder Danmarks første økologiske frosne yoghurt, som blandt andet er udviklet i hånd med Is fra Skarø og Naturmælk.
I Aarhus kan man nu smage Danmarks første økologiske frosne yoghurt på isbaren Frost og Fnug i Bruuns Galleri. Iværksætterne Ole Christensen og Henrik Schmidt har skabt en økologisk is-yoghurt af nordisk stil og tradition. Især rene råvarer og en varm atmosfære er to vigtige ingredienser bag yoghurten afslører de to iværksættere, som er meget stolte af deres produkt.
‘I dag åbner vi dørene til den første isbar i landet, hvor man få en totalt økologisk yoghurt-is. Det har været meget afgørende for os, at kvaliteten og smagen er helt i top, og derfor har vi valgt at udvikle yoghurt-isen sammen med nogle dygtige, økologiske samarbejdspartnere. Og vi er stolte af resultatet,’ siger Henrik Schmidt.
Man kan finde 12 forskellige typer økologiske is-yoghurter i is-baren hos Frost og Fnug. Alle yoghurter er produceret af det økologiske mejeri Naturmælk, og er udviklet med hjælp fra Is fra Skarø, som laver økologiske gourmet-is.
Direktøren for Naturmælk, Leif Friis Jørgensen tøvede ikke om at danne samarbejde med Frost og Fnug da de kontaktede ham i maj-måned. Og i dag mener han at de alle kan være stolte over produkterne med god grund.
‘Da jeg blev kontaktet af Ole og Henrik fra Frost og Fnug i maj, var det tydeligt for mig, at det var et interessant projekt for Naturmælk at blive partner i. De er begge to meget ambitiøse og visionære omkring at lave det bedste af det bedste – og det er lige i tråd med vores tankegang. Siden er det gået over stok og sten, og fredag i sidste uge var der is i alle haner. Jeg synes, vi alle kan være stolte af både produkterne, samarbejdet og den flotte præsentation, der nu er i butikken,’ siger Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk.
Fedtfattig og mindre sukker
Frozen yoghurt er egentligt fra Amerika og går ud på at man skal kunne lave sin egen is med forskellige smag og tilsætte saucer og toppings. Når man laver isen på yoghurt i stedet for de klassiske is-varianter, indeholder den normalt mindre sukker og er langt mere fedtfattig. På den måde kan man nyde en is-dessert uden at skulle få dårlig samvittighed.
‘Vi ser en stigende trend på den danske madscene lige nu, hvor man selv ønsker at bestemme, hvad man spiser, og hvordan man sammensætter sin kost og sine spiseoplevelser. Med Frost og Fnugs yoghurt-is kan man netop selv bestemme, om det skal være et frisk og frugtig mellemmåltid med nødder og kerner, eller om det skal være en lækker is med krymmel og søde sager på toppen,’ siger Ole Christensen om konceptet.
Alle is-varianterne hos Frost og Fnug er økologiske, men der er dog toppings som slik og chokolade som ikke er økologiske.
Frost og Fnug skal blive en kæde
Ikke nok med at Frost og Fnug har åbnet sine døre i Aarhus i dag d. 7 november, så er denne dag også begyndelsen for lanceringen af en ny Frost og Fnug i København. Målet er nemlig at is-butikken skal blive en landsdækkende kæde.
‘Vi tror på, at Frost og Fnug er et koncept, som har bred appel til danskerne, og derfor vil vi også gerne være landsdækkende,’ forklarer Ole Christensen.
Kilde:
http://www.okologi.dk/aktuelt/nyheder/2014/nov/danmark-faar-nu-sin-foerste-oekologiske-frozen-yogurt.aspx