Frittataen er i bund og grund det italienske svar på den danske æggekage
Frittata med gedeost og tomat
2 personer
20 minutter
Ingredienser
- 4 æg
- 2 æggehvider
- 2 tomater
- 200 g. gedeost
Rucolasalat:
- 100 g. rucola
- 1/2 bundt forårsløg
- æbleeddike
- olivenolie
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Start med at skære et lille kryds i bunden af tomaterne, og læg dem i en gryde med kogende vand i 15-20 sekunder. Tag dem op, og læg dem over i en skål med koldt vand. Pil så forsigtigt skindet af tomaterne og halver dem. Fjern de våde kerner, og skær tomatkødet i strimler.
- Forvarm ovnen på 220º. Pisk æg, æggehvider og salt sammen med et piskeris. Opvarm olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Hæld æggemassen på panden, og steg frittataen i 5-6 minutter ved middel varme, til bunden har sat sig.
- Dernæst fordeler du tomatstrimler og gedeost skåret i skiver oven på frittataen, lad det falde lidt ned i æggemassen.
- Lad panden stege færdig inde i ovnen, i 8-10 minutter, til overfladen er fast.
Rucolasalat:
- Rens forårsløgene, og snit dem fint. Skyl og tør rucolaen. Vend forårsløg og rucola med olivenolie og æbleeddike.
- Servering: Top frittataen med rucolasalaten, og sæt brød og smør frem på bordet.