Franske makroner har fået opmærksomhed og international distribution takket være en række konditorier i Paris. Et førende navn fra det store konditori Ladurée, som i slutningen af det 20. århundrede, hvor konditor Pierre Hermé og eksperimenterede med makroner med nye farver og smag.
Franske makroner (Glutenfri)
cirka 40 stk
40 minutter
Ingredienser
- 250 g mandelmel
- 200 g æggehvider
- 450 g flormelis
- 50 g sukker
- frugtfarver
- chokolade pulver
Fremgangsmåde
- Mandelmelet skal blendes med halvdelen af flormelisen, tilføj resten og sigt hele massen.
- Æggehviderne og sukkeret skal piskes til en marengs, her skal du tilsætte din frugtfarve eller kakaopulver, alt efter hvilken slags makron du ønsker.
- Bland det med mel-massen.
- Put det i en sprøjtepose og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sprøjt dem ud i ca. 80 små cirkler (ca. 2 cm)
- Bag dem ved 185 grader i ca. 2 min, sæt derefter temperaturen ned til 120 grader og bag dem i et kvarter mere. Lad makronerne køle af. Skær makronerne igennem og fyld dem med hjemmelavet raw nutella, syltetøj eller anden form for bær-creme – server dem straks.