Fransk løgsuppe

I løget findes der en lang række gavnlige næringsstoffer, vitaminer, mineraler som blandt andet C- vitamin, B-vitamin, mangan, calcium, jern, folat, magnesium, fosfor, kalium, samt antioxidanter, og forskellige svovlforbindelser, som alle er gode for helbredet. Folatet, som findes i løgene, kan være med til at modvirke depression, fordi det er med til at hindre et overskud af stoffet Homocytein i kroppen.

Fransk løgsuppe

  4 personer

  45 minutter

Ingredienser

  • 3 spsk kokosolie
  • 6 kopper løg, tyndt skåret (600g)
  • 3/4 kop øl eller hvidvin (175 ml)
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk miso (125 ml)
  • 6 kopper vegetabilsk bouillon (1,5 l)
  • 4 skiver ristet baguette
  • 2 kopper revet vegansk ost (200 g)

Fremgangsmåde

  1. I en stor kasserolle sødes løgene i olie, over medium varme til let brunet og bløde, omrør lejlighedsvis i ca. 15 minutter.
  2. Tilsæt øl og kog og lad reducere 3 minutter.
  3. Tilsæt basilikum, oregano, laurbærblade, miso, vegetabilsk bouillon og bring i kog.
  4. Lad suppen simre i ca. 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen.
  6. Suppen kommes i 4 varmebestandige skåle. Placer et stykke brød på hver suppe og dæk med osten.
  7. Placer skålene på en bageplade/rist i ovnen, og varm dem indtil osten er smeltet.