Formbrød (Glutenfri)

Vort danske traditionelle formbrød med dejlig blød krumme

Formbrød (Glutenfri)

  2 stk.

50 minutter samt 1 time og 15 minutter hævetid

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 7 dl vand
  • 1 dl hørfrø
  • 50 g gær
  • 1 dl vand
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 kg hvedemel (glutenfri)

Fremgangsmåde

  1. Kog havregrynene op med vandet, tilsæt hørfrøene og lad det afkøle.
  2. Rør gæren ud i vand og kom det i havregrøden sammen med salt, honning og olie.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 45 min.
  4. Form dejen til to brød, kom dem i to smurte brødforme og lad dem hæve i yderligere 30 min.