Foccaciabrød

Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen – brødet kan spise til mange retter, til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater

Foccaciabrød

  1 stk.

35 minutter samt 2-3 timer hævetid

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hvedemel
  • 250 g durummel
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 hndf soltørret tomater
  • evt 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i vandet og rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt mel, de soltørrede tomater, det pressede hvidløg og salt.
  3. Bland ingredienserne godt, det er meningen at dejen skal være våd så du skal ikke tilsætte mere mel.
  4. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Pres de friske rosmarinkviste ned i dejen og drys med tørret rosmarin.
  6. Lad brødet hæve under et hviskestykke i 2-3 timer eller til dobbelt størrelse. 
  7. Tænd ovnen på 200 gader.
  8. Drys brødet med havsalt og bag det i 20-25 minutter eller til det er gyldent.

Tip:

Hvis du ønsker et blødt brød, kan du dryppe det med olivenolie når det er færdigt i ovnen.