Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen – brødet kan spise til mange retter, til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater
Foccaciabrød
1 stk.
35 minutter samt 2-3 timer hævetid
Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 fed hvidløg
- 300 g hvedemel
- 250 g durummel
- 1 tsk tørret rosmarin
- 4 kviste frisk rosmarin
- 1 hndf soltørret tomater
- evt 1/2 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i vandet og rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt mel, de soltørrede tomater, det pressede hvidløg og salt.
- Bland ingredienserne godt, det er meningen at dejen skal være våd så du skal ikke tilsætte mere mel.
- Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
- Pres de friske rosmarinkviste ned i dejen og drys med tørret rosmarin.
- Lad brødet hæve under et hviskestykke i 2-3 timer eller til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 200 gader.
- Drys brødet med havsalt og bag det i 20-25 minutter eller til det er gyldent.
Tip:
Hvis du ønsker et blødt brød, kan du dryppe det med olivenolie når det er færdigt i ovnen.