Flæskesteg med sprød svær

Ikke en jul uden en saftig stegt flæskesteg med sprød svær. Bliver stegen ikke spist op, kan resterne gemmes juledagene.

Flæskesteg med sprød svær

 6 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 1½-2 kg kamsteg med svær og uden ben
  • 1 spsk salt
  • 1 pose laurbærblade

Fremgangsmåde

  1. Rids forsigtigt med en skarp kniv mellem sværene. De skal være ridset ned til kødet (og ikke længere)
  2. Drys godt med salt henover flæskesværene og gnid salt mellem sværene. Giv også stegen lidt friskkværnet peber.
  3. Læg flæskestegen i et ovnfast fad og sæt stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader, og steg flæskestegen i 1½ time, til den er gennemstegt med en centrumstemperatur på ca. 65 grader. Lad stegen hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.
  4. Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275 grader eller grill. Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg den, indtil sværen er sprød. Husk at holde øje med, at den ikke bliver brændt.