Foråret er kommet og lige nu bugner naturen med planter der kan bruges i madlavningen. Her får du nogle tips til hvilke planter du kan tage med hjem, næste gang du går en tur i skoven.
Naturens spisekammer begynder for alvor at åbne sig op i takt med at forårssolen kommer frem med sit lys og varme. Skovbunden spirer og vil snart begynde at dufte af ramsløg, brændenælder begynder at komme op af jorden og mælkebøtternes gule blomster viser sig så småt på marker og græsplæner.
Mange af naturens vilde planter kan bruges i lækre retter. Her kommer nogle bud på hvilke planter du kan tage med hjem i køkkenet.
Ramsløg
Den efterhånden velkendte plante fra naturens spisekammer kan findes mange steder i Danmark. Skovbunde i det meste af Danmark dufter for tiden af ramsløg, som er fantastisk til pesto eller for eksempel i wokretter.
Gå efter duften når du plukker ramsløg, for ikke at forveksle dem med den giftige, men duftfri, liljekonval.
Ramsløg er enormt rige på c-vitamin – faktisk mere end citron.
Brændenælder
Den let genkendelige plante er udbredt i det meste af landet. Pluk forsigtigt bladene og skold dem med kogende vand. Derefter kan du roligt røre ved bladene, idet de smertefulde brændhår er uskadeliggjort.
De nye topskud af brændenælden kan bruges som spinat, til pesto, i wokretter, suppe og brød. En kop brændenælde-te er heller ikke dårligt.
Brændenælder er rige på protein, mineraler og A- og C-vitamin.
Skvalderkål
En plante der ofte bliver set som ukrudt og som kan findes i det meste af landet i haver, parker, løvskove, vejkanter og på enge.
Især de friske skud er rigtig lækre i salater, men skvalderkål er også god til pesto, wokretter og supper.
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk