Filminstruktøren Sune Albinus mener ikke at han er fanatisk, han er heller ikke troende, han vil bare gerne have mad, som smager godt.

Sune Albinus har sit eget produktionsselskab Green Copenhagen, som er et bæredygtigt selskab. Albinus køber biodynamisk og man kan ikke finde skyggen af en plastikpose i hans køkken.

Albinus gætter på, at af maden han spiser derhjemme, udgør biodynamikken 75 procent af råvarerne. En gang om ugen modtager han en frugt og grønt-kasse med biodynamiske varer fra Birkemosegaard på Sjællands Odde til omkring 200 kr. Det er altid forskelligt hvilke frugter og grøntsager der kommer med i kassen, men kvaliteten er altid i top, og det er det der er det vigtigste, mener han. Det der fik Albinus til at skifte til biodynamisk mad, var da han indså, hvor godt han fik det af at spise ren mad, og hvor glad det gjorde ham.

‘Jeg kan godt lide, at man laver mad ud fra dogmet om, at man bruger, hvad der er for hånden afhængigt af, hvor vi er i sæsonen. Og så supplerer jeg med mine andre indkøb ud fra det. Jeg er ikke religiøs eller fanatisk omkring det, jeg spiser. Til gengæld går jeg op i, at tingene er lokale, og så er jeg også livsnyder. Jeg prøver så vidt muligt at få ting, der biodynamiske. Ellers må det være økologisk. Og i sidste ende kan jeg jo blive nødt til at købe konventionelt,’ siger han.

Biodynamisk vin og tomater

Ud over at spise biodynamiske fødevarer er filminstruktøren også blevet vild med biodynamisk vin. Han har nemlig erfaret, at beruselsen gør ham gladere, end når han drikker ‘normal’ vin. Og så er han helt skudt i biodynamiske tomater, fordi de bare smager så godt!

‘Den smager godt uden salt, og den smager af minder fra barndommen. Den smager som en tomat skal smage: sødt og surt på samme tid. Og så smager den ikke af køleskab,’ fortæller han.

Imellem hans venner er han både mad og vin-snobben, men drillerierne hører hurtigt op, når de smager den biodynamiske mad som Albinus laver.

‘Mine venner bliver begejstrede over kogte kartofler med urter og smør. Det er jo det mest simple i verden, men fordi kartoflerne er lavet ordentligt, er tilberedt minimalt og får lov til at stå ud som sig selv, så bliver folk blæst tilbage. Jeg bliver inspireret af at lave helt enkel mad. En biodynamisk rødbede behøver ikke en masse salt og olie. Det er mad uden fikumdik, det skal bare tilberedes enkelt, så smager det af nok,’ siger Albinus.

Han bruger hver måned omkring 3000 kr på madvarer, hvor halvdelen af budgettet går til biodynamiske varer. Og hvis folk spørger om det er dyrt at købe biodynamisk, så svarer han:

‘Det tænker jeg ikke så meget over. Jeg er på ingen måder et velhavende menneske, jeg prioriterer bare at købe mad højere end at købe kaffe på cafeer og alt muligt andet, man kan bruge sine penge på.’

Og faktisk foretrækker Albinus at dyrke det hele selv, muligvis oppe på taget.

‘Det allerfedeste ville være, hvis jeg kunne dyrke det hele på taget og kravle derop og høste det hele, men jeg har endnu ikke fundet ud af, hvordan jeg omlægger mit tag til et biodynamisk landbrug og er helt selvforsynende. Men det ville da være fedt at gøre,’ fortæller han.

Kilde:

http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE2453184/biodynamisk-forbruger-det-er-mad-uden-fikumdik/