Denne salat er en rigtig fin sammensætning af proteiner og fiber. Proteiner fra kikærter og fiber fra fignerne.
FIGEN OG RUCOLA SALAT MED VALNØDDER OG GEDEOST
4 personer
15 minutter
Ingredienser
- 1/2 kop valnød, i halve
- 1/8 tsk cayenne peber
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. kosher salt
- 2 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. honning
- 1 glas (450 g) kikærter, drænet og skyllet godt
- 150 g. rucola
- 1/2 kop tørret figner
- 1 gulerod, i strimler
- 100 g. gedeost, smuldret
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 C.
- Bland valnødder, cayenne peber, 1 spsk. olie og 1/4 tsk. salt i en skål, og læg det på et bagepapir.
- Bages til gylden, cirka 10 minutter. Fjern fra ovn og sæt til side.
- Pisk balsamicoeddike, honning, 2 spsk. olie, og 3/4 tsk. salt i en lille skål.
- Bland kikærter, rucola, figner og gulerod i en stor skål.
- Top med gedeost og ristede valnødder.