Figen og rucola salat med valnødder og gedeost

Denne salat er en rigtig fin sammensætning af proteiner og fiber. Proteiner fra kikærter og fiber fra fignerne.

FIGEN OG RUCOLA SALAT MED VALNØDDER OG GEDEOST

 4 personer

 15 minutter

Ingredienser

  • 1/2 kop valnød, i halve
  • 1/8 tsk cayenne peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. kosher salt
  • 2 tsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 glas (450 g) kikærter, drænet og skyllet godt
  • 150 g. rucola
  • 1/2 kop tørret figner
  • 1 gulerod, i strimler
  • 100 g. gedeost, smuldret

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 C.
  2. Bland valnødder, cayenne peber, 1 spsk. olie og  1/4 tsk. salt i en skål, og læg det på et bagepapir.
  3. Bages til gylden, cirka 10 minutter. Fjern fra ovn og sæt til side.
  4. Pisk balsamicoeddike, honning, 2 spsk. olie, og 3/4 tsk. salt i en lille skål.
  5. Bland kikærter, rucola, figner og gulerod i en stor skål.
  6. Top med gedeost og ristede valnødder.