Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.
Fedtfattig moussaka
4 personer
1 time
Ingredienser
- 200 g frosne skiver peberfrugter
- 3 fed hvidløg, knust
- 200 g hakket kyllingekød
- 100 g røde linser
- 2 tsk tørret oregano, samt ekstra til at drysse med
- 500 ml flåede tomater
- 1 aubergine, skåret i 1½ cm skiver
- 4 tomater, skåret i 1 cm skiver
- 2 tsk neutral kokosolie
- 25 g Parmesan, fint revet
- 170 g 0% græsk yoghurt
- Friskrevet muskatnød
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Kog peberfrugterne forsigtigt i en stor slip-let pande i ca. 5 minutter – vandet fra dem, bør forhindre de brænder på.
- Tilsæt hvidløg og kog i 1 min mere.
- Tilsæt derefter det hakket kyllingekød og brun det godt af.
- Tip linser i, halvdelen af oregano, de flåede tomater og et stænk vand.
- Lad det simre i 15-20 minutter, indtil linserne er møre, tilføje mere vand, hvis du har brug for.
- I mellemtiden opvarmes ovnen til 200 c. Arranger aubergine og tomat skiver på en non-stick bageplade og pensel med olie. Drys med den resterende oregano og nogle krydderier. Lad dem være i ovnen til de er blevet stegte, ca 10 min.
- Bland halvdelen af parmesanost med yoghurt og nogle krydderier.
- Fordel kød blanding i 4 små ildfaste fade og top med skiver af aubergine og tomat.
- Brug yoghurt som topping og drys med ekstra oregano, parmesan og muskatnød.
- Grill i ovnen i 3-4 minutter, indtil retten bobler.
- Serveres med en salat.