Fedtfattig moussaka

Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.

Fedtfattig moussaka

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 200 g frosne skiver peberfrugter
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 200 g hakket kyllingekød
  • 100 g røde linser
  • 2 tsk tørret oregano, samt ekstra til at drysse med
  • 500 ml flåede tomater
  • 1 aubergine, skåret i 1½ cm skiver
  • 4 tomater, skåret i 1 cm skiver
  • 2 tsk neutral kokosolie
  • 25 g Parmesan, fint revet
  • 170 g 0% græsk yoghurt
  • Friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Kog peberfrugterne forsigtigt i en stor slip-let pande i ca. 5 minutter – vandet fra dem, bør forhindre de brænder på.
  2. Tilsæt hvidløg og kog i 1 min mere.
  3. Tilsæt derefter det hakket kyllingekød og brun det godt af.
  4. Tip linser i, halvdelen af oregano, de flåede tomater og et stænk vand.
  5. Lad det simre i 15-20 minutter, indtil linserne er møre, tilføje mere vand, hvis du har brug for.
  6. I mellemtiden opvarmes ovnen til 200 c. Arranger aubergine og tomat skiver på en non-stick bageplade og pensel med olie. Drys med den resterende oregano og nogle krydderier. Lad dem være i ovnen til de er blevet stegte, ca 10 min.
  7. Bland halvdelen af parmesanost med yoghurt og nogle krydderier.
  8. Fordel kød blanding i 4 små ildfaste fade og top med skiver af aubergine og tomat.
  9. Brug yoghurt som topping og drys med ekstra oregano, parmesan og muskatnød.
  10. Grill i ovnen i 3-4 minutter, indtil retten bobler.
  11. Serveres med en salat.