Dette lækre vegetariske farsbrød, er super nemt at lave og smager vidunderligt – Bon appetit..
Farsbrød med sorte bønner
4 personer
1 time
Ingredienser
- 3 spsk hørfrømel
- 1/2 kop vand
- 1 tsk olivenolie
- 1 lille løg
- 3 hvidløgsfed, hakket
- 1 rød paprika, fint hakket
- 1 gulerod, revet
- 1 jalapeno, uden kerne og i tern
- 2 teskefulde spidskommen
- 1 spsk chili pulver
- 1 tsk tørret oregano
- 1/4 tsk cayenne peber, hvis du kan lide det stærkt
- 1/4 kop frisk koriander, fint hakket
- 2 dåser sorte bønner, skyllet og drænet – køb evt sorte bønner og kog dem selv for at undgå dåser!
- 3/4 kop sød majs
- 1/2 kop glutenfri havregryn
- 1/2 kop glutenfri havremel (du kan lave din egen, med en stavblender eller minihakker).
- salt og peber
Avocado creme:
- 1/3 kop salsa verde (grøn salsa)
- 1/2 avocado, most
- 2 spsk koriander, fint hakket
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smør en 2o cm. ca. 1 1/2 liter brødform
- Bland hørfrømel og 1/2 kop vand sammen i en lille skål og sæt i køleskabet, mens du laver resten af brødet. Hørfrøet vil hjælpe med at binde brødet sammen.
- Placer en stor pande over medium varme og tilsæt 1 tsk kokosolie. Når olien er varm, tilsæt løg, hvidløg, paprika, gulerødder og jalapeno; Sauter i 5-7 minutter eller indtil løgene er blanke og gulerødderne begynder at blødgøre lidt. Overfør det til en stor skål og rør krydderier og koriander i; sæt til side.
- Brug en blender eller foodprocessor, bland bønnerne. Overfør til skålen med sauteret grøntsager, og rør de resterende bønner sammen med majs, havregryn, havremel og hørfrømel (fra køleskabet!).
- Tilsæt salt og peber, og tilsæt flere krydderier eller salt og peber efter behov.
- Tilsæt blanding til den tilberedt brødform, tryk og udjævning til siden for at sikre, at den sidder jævnt.
- Bag brødet i ca. 35 minutter. Fjern fra varmen og afkøl i 5-10 minutter.
- Lav avocado cremen ved at blande salsa verde, mosede avocado og koriander i en skål.
- Smør cremen over brødet, herefter er det klar til at servere.