Falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten men er oprindeligt lavet i Palæstina. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med persille og hvidløg.
I denne opskrift bruges der kikærter som har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder A og E- vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink.
Falafel wraps med grillet grøntsager & salsa
4 personer
30 minutter
Ingredienser
Falafel:
- 1 x 400 g dåse blandede bønner
- 1 x 400 g dåse kikærter
- 1 citron
- 1 spsk harissa (chilli sauce )
- 1 tsk allehånde
- 1 spsk hvedemel ( tilføj mere hvis nødvendigt )
- 1 bundt frisk koriander
- Neutral kokosolie til stegning
Tilbehør:
- 2 blandet farve peber
- 4 forårsløg
- 8 små fuldkorns tortillas
- 1 spsk chili sauce
- 250 g fedtfattig hytteost
- valgfrit: syltede rødkål
Salsa:
- 1 stor håndfuld modne tomater – blandet farver
- ½ -1 frisk rød chili
- ½ fed hvidløg
- 1 lime
Fremgangsmåde
- Hæld vandet fra bønnerne og kikærter og kom dem i en foodprocessor.
- Fint rist lidt citronskal, derefter tilføje en knivspids salt og peber, harissa, allehånde, mel og koriander stilke (reservere bladene)
- Blend indtil glat, ( tilføj mere mel såfremt dejen er for våd )
- Form dem til 8 bøffer omkring 1,5 cm tyk.
- Tilsæt lidt olie i panden og steg dine falafel. Vendes når de er gyldne og sprøde.
- Holdes varme i ovnen.
- Rens peberfrugter, riv hver enkelt i mundrette bidder og læg dem på en grillpande sammen med halverede forårsløg og en knivspids salt og peber, vend når de begynder at tage farve.
- Kom tomater, chili og halvdelen af koriander bladene, presset hvidløg, lidt limesaft i foodprocessoren, og blend indtil du har din salsa.
- Varm dine torillas i ovnen.
- Kom lidt chili sauce i hytteosten, smag til og tilføj lidt ekstra såfremt den ønskes mere stærk.
- Pres lidt citron saft over de grillstegte grøntsager.