Falafel er en slags stegt vegetarisk frikadelle der er meget udbredt i Mellemøsten men er oprindeligt lavet i Palæstina. Den laves af enten kikærter eller hestebønner og krydres gerne med persille og hvidløg.
I denne opskrift bruges der kikærter som har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder A og E- vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink.
Falafel
4 personer
25 minutter
Ingredienser
- 250 g tørrede kikærter / 400 g på glas
- 4 stk hakkede forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 15 g frisk bredbladet persille
- 15 g frisk mynte
- 25 g frisk koriander
- 0,25 tsk cayennepeber
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk bagepulver
- Salt efter behov
- neutral kokosolie til dybstegning
Fremgangsmåde
- Dæk kikærterne med rigeligt vand og lad dem stå natten over. Dræn vandet fra i en sigte.
- Bland alle ingredienser og kør dem til en grov, sammenhængende mos med en stavblender. Lad mosen køle af under låg i køleskab et par timer.
- Fyld en tykbundet gryde med 2/3 dele olie, opvarm til 180 grader (svarende til at en brødterning bruner i olien på ca. 15 sek.)
- Form kugler af mosen og dybsteg i 3 – 4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Server med salat eller i pitabrød.