Enchiladas stammer fra Mexico, hvor udøvelsen af rullende tortillas omkring anden mad går tilbage til maya-tiderne. Denne vegetariske udgave er med sorte bønner og som andre bælgplanter, såsom jordnødder, ærter og linser, er sorte bønner værdsat for deres høje protein- og fiberindhold.
Enchiladas med sorte bønner, ost og Ranchero Sauce
4 personer
1 time
Ingredienser
- 2 tørrede ancho chili, uden kerner
- 2 kopper vand
- 2 tsk kokosolie
- 1 kop hakkede løg
- 5 fed hvidløg, skiveskåret
- 1/4 tsk himalaya salt
- 2 kopper vegetabilsk bouillon
- 2 spsk frisk oregano
- 2 spsk tomatpure
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk limesaft
- 1/8 tsk stødt paprika
- 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
- 2 kopper revet ost, (mozarella, gouda eller anden ost, der smelter godt)
- 3 forårsløg, tynde skiver
- 8 store majs tortillas
- 6 spsk mager creme fraiche
- Frisk koriander til servering
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 °.
- Bland chili og 2 kopper vand i en gryde; kog, reducer varmen og lad det simre i 5 minutter. Fjern fra varme; lad stå 5 minutter. Dræn chili i en si over en skål, og gem 1 kop væske.
- Varm olie i en medium gryde over høj varme. Tilsæt løg; saute 1 minut. Reducer varme til medium; Tilsæt hvidløg og salt. Kog 5 minutter eller indtil gyldent, omrør lejlighedsvis. Tilsæt bouillon og oregano, tomatpure og spidskommen; koge 8 minutter eller indtil tyk konsistens, omrør lejlighedsvis.
- Hæld blandingen i en blender; Tilføj chili og væske heraf. Bland til glat masse; rør limejuice og paprika i.
- Bland bønnerne, 1 kop ost og halvdelen af forårsløg i en skål. Kom 1/2 kop sauce i en bradepande og læg tortillas over. Kom 3 spsk bønneblanding ned på midten af hver tortilla; Fold hver tortilla og vend dem om. Hæld den resterende sauce og ost over. Bages ved 200° i 15 minutter eller til let brunet. Strø med lidt forårsløg; server med creme fraiche og koriander.