Dansk app tager kampen op imod madspild i hele verden
Efter bare få måneder begynder udviklerne bag den danske madspilds-app Too Good to Go at brede sig ud over flere kontinenter. Med appen kan man nemt købe den mad der er i overskud hos blandt andet restauranter.
Too Good to Gos app blev introduceret til det danske marked i januar i år og selvom den stadig er i opstartsfasen, er udviklerne allerede i gang med at ekspandere til hele verden. Interessen er så stor for den danske app, som indtil videre er mest fremme i Danmark og Norge. Men udviklerne har også lanceret teams i for eksempel England, Østrig, Tyskland, Frankrig, Canada, USA, Brasilien og Australien, fortæller Stian Olesen, som er direktør i Too Good to Go.
I Danmark og Norge er der lige nu omkring 150.000 mennesker der har downloadet appen. Cirka 135.000 af dem har købt igennem appen mindst én gang – Too Good to Go håndterer lige omkring 1.000 bestillinger om dagen.
Appen er et udtryk for det kraftigt voksende fokus på mad- og ressourcespild, mener Per Østergaard Jacobsen, der forsker i markedsføring ved Copenhagen Business School.
Dertil kommer at kampen mod madspild er en sag, som de fleste gerne vil associere sig med, forklarer Jakob Sand, som er chef for Corporate Finance i revisionsselskabet BDO og er specialiseret i køb og salg af teknologivirksomheder på det globale marked. Ifølge ham er der ikke noget der står i vejen for at madspilds-appen kan få global dominans.
Med appen er det muligt at bestille billig mad fra blandt andet restauranter, caféer og bagere, som vil af med overskydende mad. I København er cirka 70 steder tilmeldt appen, mens det andre steder er mere sparsomt – for eksempel er der tilmeldt 6 steder i Odense og 8 i Aalborg.
Holdet bag Too Good to Go oplyser dog, at der i de kommende måneder også vil komme supermarkeder og fastfood-restauranter med i appen.
Priserne ligger på mellem 20 og 40 kroner for et måltid. For 40 kroner kan man for eksempel få et komplet sushi-måltid eller en pose med økologisk brød og kager fra Emmerys.
Se demo video her.
Web: www.toogoodtogo.dk
Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk
Kilde: Foodculture.dk