Crostini med laks & avocado

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

MSC
ASC

Crostini med laks & avocado

 6 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 6 små skiver brød
  • Hjemmelavet guacamole
  • 12 skiver radiser
  • en lille pakke røget laks
  • salt og peber
  • purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rist brødet i ovnen eller i en brødrister.
  2. Lad brødet afkøle en smule så det bliver sprødt. 
  3. Smør brødet med guacamole og læg 2 skiver radiser på hvert brød.
  4.  Læg et lille stykke laks, krydr med salt og peber, og pynt med purløg.