Cremet pastinak og rosmarinsuppe

Pastinakken er en sød, nærende rodfrugt, der har sundhedsfremmende antioxidanter og kostfiber. De er en stor kilde til vitamin C, E, K og B-kompleks og mineraler som jern, calcium og mangan. Pastinakken indeholder også potente anti-svampe-, antiinflammatoriske og anticanceregenskaber og er kendt for især at hjælpe med at yde beskyttelse mod tyktarmskræft og leukæmi.

Cremet pastinak og rosmarinsuppe

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 500 gram pastinak
  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 1 stor løg, groft hakket
  • 1 tsk frisk rosmarin, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1,2 l grøntsags boullion
  • 4 spsk kokosmælk
  • 2 tsk havsalt
  • tvist sort peber
  • 50 gram let hakket hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Skyld og skær pastinakkerne i tern og føj dem til en bageplade med neutral kokosolie, havsalt og peber, og stege i 40 minutter på 160 g i ovn – hold øje med dem.
  2. Steg de hakkede løg i en stor gryde på svag varme i ca. 8 minutter, indtil de er bløde og brunet.
  3. Tilsæt herefter hvidløg og rosmarin i et par minutter.
  4. Tilsæt de bagte pastinakkerne og grøntsags boullion til gryden og bring det i kog.
  5. Sænk derefter varmen, og lad den småkoge i 5 minutter.
  6. Tag gryden af varmen og blend suppen med en håndblender.
  7. Rør kokosmælk i og krydre generøst.
  8. Rist hasselnødderne let på en tør pande på medium varme i et par minutter, indtil de begynder at brune.
  9. Top med hasselnødder og hakket rosmarin.