Pastinakken er en sød, nærende rodfrugt, der har sundhedsfremmende antioxidanter og kostfiber. De er en stor kilde til vitamin C, E, K og B-kompleks og mineraler som jern, calcium og mangan. Pastinakken indeholder også potente anti-svampe-, antiinflammatoriske og anticanceregenskaber og er kendt for især at hjælpe med at yde beskyttelse mod tyktarmskræft og leukæmi.
Cremet pastinak og rosmarinsuppe
4 personer
30 minutter
Ingredienser
- 500 gram pastinak
- 2 spsk neutral kokosolie
- 1 stor løg, groft hakket
- 1 tsk frisk rosmarin, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1,2 l grøntsags boullion
- 4 spsk kokosmælk
- 2 tsk havsalt
- tvist sort peber
- 50 gram let hakket hasselnødder
Fremgangsmåde
- Skyld og skær pastinakkerne i tern og føj dem til en bageplade med neutral kokosolie, havsalt og peber, og stege i 40 minutter på 160 g i ovn – hold øje med dem.
- Steg de hakkede løg i en stor gryde på svag varme i ca. 8 minutter, indtil de er bløde og brunet.
- Tilsæt herefter hvidløg og rosmarin i et par minutter.
- Tilsæt de bagte pastinakkerne og grøntsags boullion til gryden og bring det i kog.
- Sænk derefter varmen, og lad den småkoge i 5 minutter.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en håndblender.
- Rør kokosmælk i og krydre generøst.
- Rist hasselnødderne let på en tør pande på medium varme i et par minutter, indtil de begynder at brune.
- Top med hasselnødder og hakket rosmarin.