Gurkemeje latte

Gurkemeje er den pulserende orange-gul krydderi kærligt kendt som det magiske sværd mod betændelse, født i Indien og kronet for århundreder siden som en af de store dosha balancer i ayurvedisk medicin. Med alle de helbredende fordele, kan du smage den helbredende virkning ved hver slurk. Den er lige så lækker som den er nærende.

Gurkemeje latte

 1 person

 10 minutter

Ingredienser

  1. 1 kop usødede mandel eller kokosmælk ( hjemmelavet mandelmælk )
  2. 1 spsk frisk gurkemeje rod, revet (eller bruge ca. 2 tsk gurkemeje pasta – se nedenfor)
  3. 1 tsk kanel
  4. 1 spsk revet frisk ingefær (eller 1 tsk stødt)
  5. 2 tsk kokosolie
  6. Rå honning eller sødestof efter eget valg
  7. knivspids sort peber ( vigtigt )

Bemærk: for at lave gurkemeje pasta, kombineres 2 dele gurkemeje pulver med 1 del kogende vand. Bland og opbevar ekstra i køleskabet i op til 5 dage. OBS. Frisk fintrevet gurkemeje kan også bruges.

Fremgangsmåde

  1. Varm forsigtigt mandel eller kokos mælk i en lille gryde. Må ikke koge.
  2. Tilføj gurkemeje, ingefær, kanel samt peber.
  3. Dernæst kombinere kokosolie til  blandingen og varm forsigtigt indtil smeltet.
  4. Brug et piskeris for at skabe skum.
  5. Fortsæt med at røre indtil skummende og varmet igennem.
  6. Rør honning eller sødestof i.
  7. Drys med kanel, hvis det ønskes.

ALTERNATIV METODE:

  1. For at lave en ekstra skummende latte, hældes indholdet i en high-speed blender i stedet for et piskeris.