Couscous salat med feta er en skøn ret som kan nydes alene eller som tilbehør. Her er lidt sundhedsfordele ved de forskellige ingredienser:
- Spinat er rig på plantenæringsstoffer, der kan give en bred vifte af vitaminer og mineraler i koncentrationer meget højere, end du ville finde i mange andre grøntsager.
- Squash er rig på vitaminerne A og C og niacin.
- Tomater indeholder en god dosis af C-vitamin. Tomater er en god kilde af lycopen, som er en antioxidant, som kan reducere din risiko for hjertesygdomme, kræft og macula degeneration.
- Æbler indeholder quercetin, et kraftig antioxidant der beskytter hjerneceller fra degeneration. Æbler indeholder også høje mængder af kalium, et mineral der hjælper med at kontroller blodtrykket.
4 personer – Tilberedningstid 20 minutter
Ingredienser:
- 150 g couscous
- 200 g feta ( 1 pakke )
- 1 mad æble, mindre tern
- 2 tomater, finhakket
- 200 g squash
- 2 håndfulde frisk babyspinat
- 4 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Start med at tilberede couscousen ved at vende 2 spsk olivenolie og lidt salt sammen med grynene i en skål eller gryde. Tilsæt 1,5 dl kogende vand og dæk couscous med et låg. Lad couscousen trække i ca. 10 min. Lad det efterfølgende køle af.
- Skær squash i tern og steg det på en pande ved middelvarme i lidt olie og strø salt over. Lad det stege 5-6 minutter til de får lidt farve.
- Snit den friske spinat og skær fetaen i mindre stykker.
- Bland de afkølet couscous sammen med det snittet spinat, æble tern, tomat tern de stegte squash tern.
- Rør resten af olivenolien, presset hvidløg og citronsaft sammen, hæld det over salaten lige inden servering og bland det hele godt sammen.
- Top salaten med feta.