Couscous salat med feta er en skøn ret som kan nydes alene eller som tilbehør. Her er lidt sundhedsfordele ved de forskellige ingredienser:

  • Spinat er rig på plantenæringsstoffer, der kan give en bred vifte af vitaminer og mineraler i koncentrationer meget højere, end du ville finde i mange andre grøntsager.
  • Squash er rig på vitaminerne A og C og niacin.
  • Tomater indeholder en god dosis af C-vitamin. Tomater er en god kilde af lycopen, som er en antioxidant, som kan reducere din risiko for hjertesygdomme, kræft og macula degeneration.
  • Æbler indeholder quercetin, et kraftig antioxidant der beskytter hjerneceller fra degeneration. Æbler indeholder også høje mængder af kalium, et mineral der hjælper med at kontroller blodtrykket.

4 personer – Tilberedningstid 20 minutter

Ingredienser:

  • 150 g couscous
  • 200 g feta ( 1 pakke )
  • 1 mad æble, mindre tern
  • 2 tomater, finhakket
  • 200 g squash
  • 2 håndfulde frisk babyspinat
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tilberede couscousen ved at vende 2 spsk olivenolie og lidt salt sammen med grynene i en skål eller gryde. Tilsæt 1,5 dl kogende vand og dæk couscous  med et låg. Lad couscousen trække i ca. 10 min. Lad det efterfølgende køle af.
  2. Skær squash i tern og steg det på en pande ved middelvarme i lidt olie og strø salt over. Lad det stege 5-6 minutter til de får lidt farve.
  3. Snit den friske spinat og skær fetaen i mindre stykker.
  4. Bland de afkølet couscous sammen med det snittet spinat, æble tern, tomat tern de stegte squash tern.
  5. Rør resten af olivenolien, presset hvidløg og citronsaft sammen, hæld det over salaten lige inden servering og bland det hele godt sammen.
  6. Top salaten med feta.