citronfromage

Citronfromage er der noget så skønt, som en omgang luftig og frisk en af slagsen med syrligt sødme i perfekt kombination.

Desserten kan sagtens tilberedes om formiddagen eller aftenen før!

Citronfromage

 4 personer

  30 minutter & 3-4 timer på køl inden servering

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 65 g rørsukker
  • Revet citronskal af 2 usprøjtede citroner (ca. 1 spsk)
  • 2/3 dl citronsaft (fra de citroner, du har brugt skallen af)
  • 1 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at lægge husblas i blød i en stor skål med koldt vand, sørg for at alle tre blade er godt dækket med vand og lad det stå i ca. 10 minutter.
  2. Hæld vandet fra husblassen og forbered et vandbad. En skål sættes i en gryde med kogende vand. Kom husblas i skålen og sluk for vandet. Rør rundt til husblassen er helt smeltet, det tager kun lige et øjeblik.
  3. Tag skålen op af vandet og lad den stå et øjeblik, i mens æggeblommer og sukker piskes i en ren skål til helt lys, luftig æggesnaps – brug en håndmikse og sørg for at piske grundigt, så alle sukkerkornene bliver opløst, pisk til sidst revet citronskal i æggesnapsen.
  4. I skålen med husblas piskes nu citronsaft i med et piskeris og derefter hældes citronsaft/husblas langsomt i æggesnapsen, mens der piskes med håndmikseren til det er helt jævnt fordelt. Pisk hellere lige et halvt minut forlænge her, for at sikre, at der ikke kommer husblasklumper i den færdige citronfromage.
  5. I en ren skål piskes flødeskum luftigt og vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dej-skraber.
  6. Vask derefter skål og piskekroge af, tør grundigt og pisk æggehviderne helt fuldstændig stive – det skal være sådan at de danner små toppe og man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud.
  7. Rør først forsigtigt men grundigt en spsk af den stive æggehvide i skålen med citronfromage uden at slå luften ud af den luftige flødeskum – derefter vendes nænsomt resten af æggehviden i.