Ciabattabrød er et af Italiens bedst kendte brød. Brødet bruges som tilbehør til salater, hovedretter. Ciabattabrød er helt essentiel i det italienske køkken, som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. Det stammer fra Veneto regionen
Ciabattabrød
2 brød
35 minutter & 1 1/2 time hævetid
Ingredienser
- 6 1/2 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk himalaya salt
- 500 g durummel (helst groft)
- 500 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Hæld vandet i en skål og smuldr gæren heri. Rør rundt til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, salt og melet lidt ad gangen.
- Ælt dejen og lad den hæve under et hviskestykke i 30 minutter.
- Ælt dejen og form to brød.
- Lad brødene hæve 1 time under et hviskestykke, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 grader, pensl brødene med vand, æg eller mælk, drys dem med lidt mel og bag dem i ca. 20 minutter.
- Bank under brødet for at høre om det er færdigbagt, lad det køle af på en rist.