Ciabattabrød

Ciabattabrød er et af Italiens bedst kendte brød. Brødet bruges som tilbehør til salater, hovedretter. Ciabattabrød er helt essentiel i det italienske køkken, som tilbehør og udgangspunkt for mange retter. Det stammer fra Veneto regionen

Ciabattabrød

  2 brød

35 minutter & 1 1/2 time hævetid

Ingredienser

  • 6 1/2 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk himalaya salt
  • 500 g durummel (helst groft)
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en skål og smuldr gæren heri. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt olie, salt og melet lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen og lad den hæve under et hviskestykke i 30 minutter.
  4. Ælt dejen og form to brød.
  5. Lad brødene hæve 1 time under et hviskestykke, på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Tænd ovnen på 200 grader, pensl brødene med vand, æg eller mælk, drys dem med lidt mel og bag dem i ca. 20 minutter.
  7. Bank under brødet for at høre om det er færdigbagt, lad det køle af på en rist.