Lækker klassisk chokoladekage
Chokoladekage
8-10 personer
35 minutter
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade – 60% – 75%
- 200 g smør
- 250 g rørsukker
- 6 æg
- 3 spsk mel
- 1/2 vaniljestang
- 1 espressoshot
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Smør smeltes i en gryde over mellemhøj varme.
- Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende og luftig piskes hurtigt mel i.
- Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade kommes i. Rør rundt til chokoladen er smeltet, tilsæt et espresso shot og et nip salt og hæld derefter langsomt chokolademassen over i æggemassen, under omrøring.
- Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
- Kagen skal gerne føles lidt ubagt inden i, den sætter sig og er allerbedst at servere dagen efter den er bagt. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.