Chokoladefondantkage er en nem og lækker opskrift som egner sig rigtig godt til når der kommer gæster. Chokoladekagerne skal være iskolde når de sættes i ovnen for at opnå at de er bløde og flydende i midten(3-4 timer på køl). Kagedejen kan derfor med fordel laves dagen inden.
Chokoladefondantkage
8-10 stk
30 minutter
Ingredienser
- 250 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 250 g rørsukker
- 100 g hvedemel
- 8 æg
- 2 stk fintrevet skal af øko-appelsin
Tilbehør:
- Friske bær / frugt
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og sluk derefter for varmen.
- Smør portionsforme i str. 8-10 cm med smør el. neutral kokosolie.
- Bræk chokoladen i små stykker og lad dem smelte i det lune smør, mens du rør i massen.
- Pisk æg og sukker tykt og skummende med en håndmikser, cirka 5-7 minutter. Hæld herefter smør-chokoladeblandingen i og pisk forsigtigt videre.
- Tilsæt den revet appelsinskal.
- Sigt melet i, og vend det forsigtigt i dejen så den forbliver luftig.
- Tænd ovnen på 200 g. og bag formene i den varme ovn i 10-12 minutter.
Serveringsforslag:
- Vend kagerne forsigtig ud på en tallerken og anret med friske bær / frugt.