Hjemmelavet chokoladeboller smager skønt og så ved man hvad der er i dem når de er hjemmebagte
Chokoladeboller
16 stk.
30 minutter & 2 timer hæve- og bagetid
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk
- 1 dl mælk
- 700 g hvedemel
- 40 g smør
- 1 tsk havsalt
- 2 spsk palme eller rørsukker
- 100 g mørk grofthakket chokolade eller chokoladeknapper
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt kernemælken.
- Smuldr gæren heri og tilsæt æg, salt og sukker.
- Rør blandingen i en røremaskine.
- Tilføj melet lidt ad gangen til dejen ligner en tyk havregrød og tilsæt chokoladen.
- Tilføj mel indtil dejen er helt samlet – det er ikke sikkert du behøver at bruge alle 700 g.
- Lad dejen hæve under et hviskestykke i 1 1/2 time.
- Form dejen til 16 boller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir under et hviskestykke i 1 time mere.
- Tænd ovnen på 200 grader og pensl bollerne med vand, mælk eller æg og bag dem i ca. 10-12 minutter.