Chokoladeboller

Hjemmelavet chokoladeboller smager skønt og så ved man hvad der er i dem når de er hjemmebagte

Chokoladeboller

  16 stk.

  30 minutter & 2 timer hæve- og bagetid

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl mælk
  • 700 g hvedemel
  • 40 g smør
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk palme eller rørsukker
  • 100 g mørk grofthakket chokolade eller chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt kernemælken.
  2. Smuldr gæren heri og tilsæt æg, salt og sukker.
  3. Rør blandingen i en røremaskine.
  4. Tilføj melet lidt ad gangen til dejen ligner en tyk havregrød og tilsæt chokoladen.
  5. Tilføj mel indtil dejen er helt samlet – det er ikke sikkert du behøver at bruge alle 700 g.
  6.  Lad dejen hæve under et hviskestykke i 1 1/2 time.
  7. Form dejen til 16 boller og lad dem hæve på en bageplade med bagepapir under et hviskestykke i 1 time mere.
  8. Tænd ovnen på 200 grader og pensl bollerne med vand, mælk eller æg og bag dem i ca. 10-12 minutter.