Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. Især anvendes tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. I denne lækre version har vi tilsat kakao så din hummus kan serveres til frugt, biscotti, rispudding, havregryn, i smoothie osv. Eller bare spis det direkte med en ske.
Chokolade hummus
1 personer
5 minutter
Ingredienser
- 1 3/4 kop kogte kikærter (eller en dåse/glas, drænet og skyllet godt)
- 4 spsk usødet kakaopulver
- 4 spsk ahornsirup
- 1/2 tsk ren vanille ekstrakt
- 1/2 tsk mandel ekstrakt
- 3 spsk vand
Fremgangsmåde
- Kom det hele i en foodprocessor; bland til en glat ensartet masse. Du kan også bruge en blender eller stavblender
- Hvis du har brugt natriumfri kikærter, skal du tilføje en knivspids salt, for at afbalancere smagene.
- Juster med vand, indtil du får den tekstur du kan lide.