Chia-frø er glutenfri. De indeholder ca. 15 procent protein – og det er mere end de fleste andre kornsorter. Frøene er den rigeste vegetabilske kilde til omega-3 fedtsyrer – endnu højere end hørfrø – og forholdet mellem omega 3- og omega 6-fedtsyrer er perfekt.
Chia-frø passer ind i både vegetarisk og vegansk kost. De indeholder kalk, bor og mange andre mineraler, vitaminer, fibre og antioxidanter.
Læs mere her.
Chia og rødløgsbrød
24 stk.
20 minutter & 50 minutter bagetid
Ingredienser
- 100 g chiafrø
- 1 1/2 dl hele sesamfrø
- 2 dl kværnede sesamfrø
- 10 dl rødløg
- 3 dadler
- 1 1/2 tsk havsalt
- peber
Fremgangsmåde
- Sæt chiafrøene i blød i vand i mindst tre timer. I blødsætningsvandet, som bliver til slim, gemmer du: det skal bruges til brødmassen.
- Hæld alle ingredienser bortset fre hele og kværnede sesamfrø i blenderen, og kør til en jævn masse.
- Kom dejen i en skål og rør de hele og kværnede sesamfrø i, og spred massen ud på en bageplade iklædt bagepapir.
- Tykkelsen skal være som tynde knækbrød.
- En dejskraber fungerer godt til at smøre massen ud med.
- Bag ved 160 C i omkring 50 minutter eller ved 100 C i ca. fire timer.
Du opnår en mindre branket løg smag ved lave temperaturer, og fedtstofferne bevarer flere sundhedsfremmende egenskaber.