Chia og rødløgsbrød

Chia-frø er glutenfri. De indeholder ca. 15 procent protein – og det er mere end de fleste andre kornsorter. Frøene er den rigeste vegetabilske kilde til omega-3 fedtsyrer – endnu højere end hørfrø – og forholdet mellem omega 3- og omega 6-fedtsyrer er perfekt.

Chia-frø passer ind i både vegetarisk og vegansk kost. De indeholder kalk, bor og mange andre mineraler, vitaminer, fibre og antioxidanter.

Læs mere her.

Chia og rødløgsbrød

  24 stk.

 20 minutter & 50 minutter bagetid

Ingredienser

  • 100 g chiafrø
  • 1 1/2 dl hele sesamfrø
  • 2 dl kværnede sesamfrø
  • 10 dl rødløg
  • 3 dadler
  • 1 1/2 tsk havsalt
  • peber

 

Fremgangsmåde

  1. Sæt chiafrøene i blød i vand i mindst tre timer. I blødsætningsvandet, som bliver til slim, gemmer du: det skal bruges til brødmassen.
  2. Hæld alle ingredienser bortset fre hele og kværnede sesamfrø i blenderen, og kør til en jævn masse.
  3. Kom dejen i en skål og rør de hele og kværnede sesamfrø i, og spred massen ud på en bageplade iklædt bagepapir.
  4. Tykkelsen skal være som tynde knækbrød.
  5. En dejskraber fungerer godt til at smøre massen ud med.
  6. Bag ved 160 C i omkring 50 minutter eller ved 100 C i ca. fire timer.

Du opnår en mindre branket løg smag ved lave temperaturer, og fedtstofferne bevarer flere sundhedsfremmende egenskaber.