I denne opskrift er der brugt chai krydderier fra te blanding, men du kan også bruge en krydderi blanding som quatre epices (franske krydderiblanding ) eller græskar krydderier. Kagens smag bliver bedre efter et par dage, så vi anbefaler at bage den, lad den køle af, pakke den i husholdningsfilm og gemme den i 2-3 dage. Hvis du selvfølgelig kan …
Chai krydderi kage
6-8 personer
30 minutter & 45-55 minutter bagetid
Ingredienser
- 350 ml mandelmælk (eller enhver ikke-sødet plantebaseret mælk)
- 1 spsk citronsaft eller æblecidereddike
- 400 gram fuldkornsmel
- 100 gram kokosnødblomstersukker
- 80 ml kokosnødblomstersirup eller ahornsirup
- 3 tsk bagepulver
- 1 spsk chai krydderier, brug indholdet af to teposer af chai te
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 180 ° C.
- Bland mandelmælken og saften i en skål og sæt til side for at stivne.
- Bland melet, bagepulver og kokosnødblomssukker i en anden skål.
- Kom kokosnødblomstersirupen (eller ahornsirup) sammen med mandelmælk og citronsaftblandingen.
- Bland de våde ingredienser i det tørre og rør godt, -indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
- Smør en bageform og bage den i 45-55 minutter.
- Tjek om den er færdig ved at sætte en gaffel ind i midten, hvis den kommer op ren, er den færdig.
- Lad den afkøles inden servering.
Kagen er lækker på egen hånd, men står godt sammen med en god blanding af følgende variationer:
- Bland 250 gram frosne blåbær i for at lave en blåbær og krydderkage, tryk nogle af bærende ovenpå inden bagning.
- Lav en pære og spice kage ved at tilføje en hakket pære til blandingen og 1 pære skåret i både på toppen.
- For en smukt dekoreret kage, kan en rund bageform bruges. Derpå opvarmes forsigtigt 1/2 kop kokossmør over lav varme, indtil den er flydende. Tag den af varmen og bland 1/2 kop sirup eller agave sirup med et piskeris indtil det er godt blandet. Dæk kagen med frosten og brug nogle skiver af frugt og nogle kokosflager.