California sushi rolls

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

MSC & ASC

California sushi rolls

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 6 plader tang
  • 1/2 portion kogte sushiris
  • 100 g flødeost
  • 100 g røget laks i strimler
  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • 8 tsk wasabi

Tilbehør:

  • sojasauce
  • syltet ingefær
  • wasabi

Fremgangsmåde

TEXT

  1. Skræl avocadoen og smid stenen væk, skær kødet i både.
  2. Skær agurken så lang som tangpladen. Skær agurken over på midten og skær hver halvdel i fire lange stykker. 
  3. Hæld lidt koldt vand i en skål. Læg en tangplade på en rullemåtte, sørg for at den glatte side ligger nedad.
  4. Fordel et tyndt lag ris i midten af tangen, den skal i alt fylde cirka halvdelen af tangpladen.
  5. Smør risene med lidt wasabi. Læg en agurkestang, avocado bådene i rækker og laks ved siden af.
  6. Smør flødeost ovenpå.
  7. Rul tang og ris om fyldet. Pres rullen let når den er helt rullet sammen. Rul sushi-rullen ud af måtten. Skær den i skiver og anret den på et fad.
  8. Server med tilbehøret.

Vigtigt:

Husk at når du anvender rå fisk, skal det have været frosset i minimum 24 timer ved minus 20 grader.