Butternut squash er en frugt og ikke en grøntsag! Den indeholder 45 kcal, 12 gram kulhydrater og 2 gram kostfibre pr. 100 gram. Det er ret tæt på næringsindholdet i et æble. Den indeholder masser af magnesium samt A-, E- og C-vitamin (gode antioxidanter).
Kikærter har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder A og E- vitamin, B-vitaminet folat, og mineralerne kalium, calcium, magnesium, fosfor, jernog zink.
Butternut Squash, kikærter & kokos karry
4 personer
45 minutter
Ingredienser
- 1 spsk neutral kokosolie til stegning
- 2 løg, finhakket
- 4 fed hvidløg, skiveskåret
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk sorte sennepsfrø
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 800 g butternut squash skrællet og skåret i terninger
- 2 dåser kokosmælk
- 1 liter vand
- 500 g kikærter – eller kog dem selv
- 2 spsk peanut butter
- 2 spsk tamari
- saften af 1 lime
- håndfuld frisk koriander
- 2 tsk havsalt
- 4 dl kogte ris
Fremgangsmåde
- Tilsæt kokosolie og hakket løg til en stor gryde og kog det på mellem varme i 5-6 minutter indtil de er bløde og let karamelliseret.
- Tilsæt hvidløg og krydderier og rør i endnu et par minutter.
- Tilsæt squash, bland det hele godt i gryden. Steg det hele i et par minutter, og tilsæt derefter kokosmælk og vand.
- Kog retten i 20 minutter, indtil squashen er blødgjort.
- Tilsæt kikærter, Peanut butter, tamari, limejuice og koriander
- Top med mere koriander, krydr og tilsæt knuste peanuts og ris.