Som alle andre økologiske dyr, har også kyllinger adgang til udendørs arealer med græs eller anden plantevækst. Kyllinger i økologisk produktion skal være af langsomt voksende racer, således at de får en naturlig udvikling og undgår smertefulde benproblemer.
Butter Chicken
2 personer
45 minutter
Ingredienser
- 2 kyllingebryster i terninger
- 20 g skrællet ingefær
- 1 fed hvidløg
1 grøn chili, evt. befriet for frø - 1 håndfuld koriander
- 2 spsk. kokosolie
- 2 løg i tynde både
- 2 tsk. knust spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. garam masala
- 1 dåse hakkede tomater, 400 g
- 2 dl vand
- 1 stang kanel
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- Salt
- Lidt plukket koriander
Tilbehør:
- Kogte fuldkornsris
- Naan brød
- Mangochutney
- Salat
Fremgangsmåde
- Kværn ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend det hele i en minihakker.
- Brun kyllingen i 2 spsk kokosolie.
- Tilsæt løg, og lad dem stege ved middel varme, til de er bløde og lækre, men ikke brunede.
- Kom ingefærpastaen i, og tilsæt spidskommen, gurkemeje og garam masala.
- Lad det hele varme ganske kort.
- Tilsæt tomater, vand og kanelstang, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
- Tilsæt yoghurt, og lad det varme op.
- Smag til med salt, og servér straks toppet med lidt plukket koriander og med ris, naan og chutney til, og gerne en stor, lækker salat.