Brunkager

Julen er forbundet med glæde, hygge og traditioner, og hvad emmer mere af jul end brunkager. De er en af de ældste  julesmåkager, og stammer helt tilbage fra middelalderen.

brunkager

  150 stk

 For. tid 30 minutter – 12 timer på frost – Bagetid 6-8 min

Ingredienser

  • 220 g smør
  • 185 g brun farin
  • 185 g mørk sirup
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 1/2 tsk potaske
  • 460 g hvedemel
  • 40 g smuttede mandler
  • 40 g pomeransskal
  • 35 g sukat

Fremgangsmåde

  1. Kog smør, mørk farin og sirup sammen i en gryde.
  2. Tilsæt krydderier.
  3. Når det er koldt tilsættes mel, mandler, pomerans og sukat. (Mandlerne skal i hele, det bliver skåret i skiver når du skærer dejen.)
  4. Form dejen til stænger og pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid)
  5. Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver og bag ved 170 grader C. alm. ovn 6-8 minutter.