Brownie

En skøn brownie med en god mørk chokolade, som de fleste vil elske. Man kan tilsætte forskellige smagsessencer til glasuren om man ønsker det.

Brownie med glasur ( glutenfri )

  13-15 stk,

  30 minutter & 1 time bagetid

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • 250 g rørsukker / kokossukker
  • 6 æg
  • 2 tsk vanilje sukker
  • 140 g  smeltet smør

Glasur:

  • 50 g smeltet smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vanilje
  • 2 spsk kakaopulver (evt. raw)
  • 4 spsk nylavet kaffe
  • bær til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Smelt chokoladen i et vandbad sammen med smørret.
  3. Pisk sukker og æg luftigt i en skål og hæld chokolademassen deri.
  4. Tilsæt sukkeret og rør godt.
  5. Hæld dejen i et fad og bag den i ca. 1 time.
  6. Stil kagen til afkøling.
  7. Glasuren: Alle ingredienserne skal røres sammen og kan let smøres på den afkølede kage. Skær kagen ud i firkanter og server den med friske bær eller med is.