Broccoli indeholder en række vitaminer og mineraler
De mest almindelige er anført nedenfor.
- Vitamin C: En antioxidant, vigtig for immunfunktion og hudens sundhed. En halv kop rå broccoli (45 gram) giver næsten 70% af det anbefalede daglige indtag.
- Vitamin K1: Broccoli indeholder store mængder vitamin K1, hvilket er vigtigt for blodpropper og kan fremme knoglernes sundhed.
- Folat (B9): Særligt vigtigt for gravide kvinder, folat er vigtigt for normal vævsvækst og cellefunktion.
- Kalium: Et væsentligt mineral, der er gavnligt for blodtrykskontrol og forebyggelse af hjerte-kar-sygdom.
- Mangan: Dette sporelement findes i store mængder i hele korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager.
- Jern: Et vigtigt mineral, som har mange vigtige funktioner i kroppen, såsom transport af ilt i røde blodlegemer.
Broccoli indeholder også mange andre vitaminer og mineraler i mindre mængder.
Broccolisuppe med kammuslinger
2 personer
30 minutter
Ingredienser
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 100 g kartoffel i små terninger
- kokosolie til stegning
- 400 g broccoli i mindre buketter
- 8 dl grøntsagsbouillon
- salt
Kammuslinger:
- 6 store kammuslinger
- lidt olie til stegning
- 1-2 spsk. citronsaft
- salt
- ¼ bundt forårsløg, fintsnittede
Tilbehør:
- fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
- Sautér løg, hvidløg og kartoffel i lidt kokosolie. Det skal ikke tage farve, men kartoflerne skal blive næsten møre, så rør imens.
- Kom broccoli ved; lad den lige få varmen, og hæld så væde på.
- Lad suppen koge under låg i ca. 10-15 minutter, eller til broccolien er helt mør.
- Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.
- Fjern imens den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre med køkkenrulle, og steg dem i lidt kokosolie på en varm pande i ½-1 minut på hver side. Vend dem, så snart de er gyldne. Kom citronsaft på, og krydr med salt.
- Servér suppen i dybe tallerkener med kammuslinger i, toppet med forårsløg og med groft brød til.