Brændenældesuppe

Brændenælder har været bindeled i urtemedicin siden oldtiden. Brændenælder er meget alsidig. Den kan bruges i gryderetter og supper, brygges som en urtete, anvendt som en salve og taget som supplement

..læs mere her

Brændenældesuppe

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 300 g pastinakker
  • 300 g kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 3 stængler selleri
  • 2 løg
  • 2 porrer
  • Frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • Salt
  • 1 l vand
  • Lidt peberkorn til kogevandet
  • 1 bdt hakkede brændenælder

 

Fremgangsmåde

  1. De grove grøntsager  renses og skæres i mundrette stykker. Koges i vand med peberkorn, salt, laurbærblad og timian, til grøntsagerne er møre.
  2. Hakkede brændenælder tilsættes, kog op og smag til.
  3. Hvis man ønsker en cremet suppe som her kan man blende suppen med en stavblender.
  4. Server med grovbrød til.