Brændenælder har været bindeled i urtemedicin siden oldtiden. Brændenælder er meget alsidig. Den kan bruges i gryderetter og supper, brygges som en urtete, anvendt som en salve og taget som supplement
..læs mere her
Brændenældesuppe
4 personer
30 minutter
Ingredienser
-
300 g pastinakker
-
300 g kartofler
- 300 g gulerødder
- 3 stængler selleri
- 2 løg
- 2 porrer
-
Frisk timian
-
1 laurbærblad
-
Salt
-
1 l vand
-
Lidt peberkorn til kogevandet
-
1 bdt hakkede brændenælder
Fremgangsmåde
- De grove grøntsager renses og skæres i mundrette stykker. Koges i vand med peberkorn, salt, laurbærblad og timian, til grøntsagerne er møre.
- Hakkede brændenælder tilsættes, kog op og smag til.
- Hvis man ønsker en cremet suppe som her kan man blende suppen med en stavblender.
- Server med grovbrød til.