Bønnesalat med hummus & fladbrød

Sorte bønner er fyldt med antioxidanter og anthocyaniner og er en fantastisk kilde til calcium, magnesium og zink. De er en fremragende immunstyrkende fødevare og indeholder anti-aging egenskaber, der hjælper med at reparere kollagenfibre i huden. Sorte bønner er meget gavnlige for Alzheimers sygdom, diabetes, neurologiske problemer, kræft, fibromer, trombose, forstoppelse, autoimmune lidelser og hjertesygdomme

Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.

Bønnesalat med hummus & fladbrød

  2 personer

  1 time

Ingredienser

Grøntsager:

  • 75 g grønne bønner groft hakket
  • 175 g svampe skåret i tern
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • Knisp havsalt

Salaten:

  • 1 dåse sorte bønner, drænet
  • 250 g majs, drænet
  • 1 avokado. skåret i tern
  • 1 bundt koriander, hakket
  • 1 bundt mynte, hakket
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 3 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk havsalt
  • 3 spsk græskarfrø
  • Knisp chili-flager

Dressing:

  • 1 spsk harissa pasta
  • 2 spsk plantebaseret yoghurt
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk havsalt

Fladbrød:

  • 150 g speltmel
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk olivenolie
  • Cirka 85 ml vand

Hummus

Fremgangsmåde

Grøntsager:

  1. Tilsæt kokosolie til en stegepande og steg svampe og bønner i 4-5 minutter, tilsæt 1 knisp salt og sluk for varmen.

Salaten:

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en stor skål, og bland ingredienserne godt.
  2. Tilsæt majs og de stegte grøntsag.

Dressing:

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en skål og rør for at kombinere.

Fladbrød:

  1. Tilsæt mel, bagepulver og salt i en stor skål. Bland for at kombinere.
  2. Tilsæt nu de våde ingredienser, bland dem grundigt til du har en dej. Kom dejen over på bordet drysset med mel.
  3. Ælt i et par minutter, indtil du får en glat dej.
  4. Lad dejen hvile i 15 minuter i skålen.
  5. Varm en stor stegepande til medium varme.
  6. Del dejen i fire, rul derefter det første fladbrød ud.
  7. Bag brødet på panden, og lad det bage til et tager farve på begge sider.

Servering:

  1. Top hvert fladbrød med hummus, salat og dressing over.