Lav dine crepes på boghvedemel – det har et højt indhold af aminosyren lysin og indeholder meget organisk bundet calcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor. Boghvede er letfordøjelig og velegnet som diætmad.
Boghvede omtales ofte som en kornsort, men boghveden er faktisk en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvedemel kan bruges til grød, blinis eller bagning.
Boghvede Crepes med fyld
4 stk.
25 minutter
Ingredienser
- ¼ kop boghvedemel
- 1/3 kop brunerismel
- 1 spsk arrowroot ( Arrowroot er økologisk stivelse )
- ½ tsk salt
- ½ kop sødmælk + 2 spsk
- 1 æg
- 1 spiseskefuld + 1 tsk olivenolie
- olie eller smør
Fyldet:
- 1 håndfuld cherrytomater, halveret
- ½ tsk friske timian blade
- 1 spiseskefuld olivenolie
- salt og peber
- 1 kop revet Gruyère ost
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 °.
- Placer de halveret tomater på en pergament-foret bageplade og drys med timian blade, olivenolie, salt og peber. Steg i ovnen i 20 minutter, eller indtil de er møre.
- Crepes: Boghvedemel, brunerismel, arrowroot stivelse og salt piskes sammen i en mellemstor skål. Tilsæt mælken, æg, og 1 spiseskefuld + 1 tsk olivenolie og pisk det til en ensartet masse.
- Opvarm en stor crepe pan over medium-høj varme. Når panden er varm, men ikke rygende varm, pensles den med olivenolie og hæld herefter ¼ af dejen, hurtigt vip pan så dejen spredes jævnt rundt.
- Steg dem i 1-2 minutter på den første side, og et minut på den anden side. Læg din crepe på et stykke køkkenrulle for at suge evt. overskydende fedt.
- Når du er klar til at servere dem, placere du en crepe på panden over varmen til medium-høj varme. Top med ¼ kop af den revne ost og ¼ af de ristede tomater. Dæk panden med et stort låg og steg i 1 minut, eller indtil osten er smeltet. Klap forsigtigt de fire kanter op på din crepe for at lave den til en kvadratisk form og server straks.