Blomkål har adskillige anti-inflammatoriske stoffer, der beskytter hjertekarsystemet på flere måder. Udover et pænt indhold af K-vitamin er det især stoffet glucoraphanin, der i forbindelse med at vi tygger blomkålen kombineres med stoffet isothiocyanat og udvikles til sulforaphan. Ikke alene udløser sulforaphan anti-inflammatorisk aktivitet i vores hjerte-kar-system, men det hjælper også med at forhindre skader på blodkarrene og kan måske endda rense og sikre at de bliver mindre stive
5 sundhedsmæssige fordele:
- Bekæmper kræft
- Beskytter blodkarrene
- God mod gigt
- booster immunsystemet
- Forhindre mavesår
Blomkålssuppe med mandler og hvidløg
2 personer
20 minutter
Ingredienser
- 600 g blomkål
- 1 L hønsebouillon
- 4 skalotteløg
- 4 persillekvist
- 2 dl piskefløde / soya fløde
- Salt
- Peber
- 8 fed hvidløg
- 20 mandler
- olivenolie
- persille
- Tilbehør: brød
Fremgangsmåde
- Del blomkålen i små buketter og kom dem i en gryde sammen med hønsebouillon, løg og persille.
Bring det hele i kog og lad det simre under låg i 20 min. - Kassér persillekvisten og findel suppen med en stavblender.
- Tilsæt fløde, kog op og smag til.
- Hak hvidløg og mandler og rist dem gyldne og sprøde i olie.
- Bland med hakket persille og drys det oven på suppen ved servering.